Bu güzel tarifi denemek ister misiniz?
Hadi başlayalım o zaman!
MALZEMELER
- 500 gr kıyma
- 3 baş büyük soğan
- 1 adet yumurta
- 50 gr bayat ekmek içi(rondoda çekilmiş)
- 50 gr doğranmış maydonoz
- 1 adet tandır ekmeği
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı tuz
- ayçiçek yağı
- Öncelikle derin bir bakır kaba(köfte yoğurduğunuz herhangi bir kap ta olabilir,biz sağlık açısından her zaman kalaylanmış bakır kullanıyoruz.) kıymayı alın. Üzerine 1 baş soğanı rendeleyin,tuz ve karabiber ve kimyonu ekleyip iyice yoğurun. Daha sonra 1 adet yumurtanın sarısını,bayat ekmeği ve maydonozu ekleyin iyice yoğurun.
- Dinlenmesi için buzluğa kaldırın.
- Yaklaşık yarım saat sonra çıkarın ve parmak şeklinde şekillendirin,hafif yağladığınız tavada kızartın.
EKMEK İÇİN:
- 1 adet tandır ekmeğini küçük parçalar halinde kesin.
- Genişçe bir bakır kaba alın.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika bekletin
- İyice kızarınca fırından alın.
SOĞAN İÇİN:
- ayçiçek yağını tavaya alın,iyice kızdırın.
- piyazlık doğradığınız soğanları ekleyin.
- üzerine bir çay kaşığının ucu kadar şeker ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin.
- üzerine dilediğiniz kadar pul kırmızı biber ekleyip yaklaşık 10 dakika boyunca kavurun.
SON OLARAK:
Afiyet olsun!:)
Aşırı güzel görünüyor resmen canım çekti :D Hep merak ederdim Tirit'i heh o merakım da gitti :)
YanıtlaSilSevgili Dilekçe! Çok tesekkur ederim güzel yorumun için:)
SilSevgilerimle!:)
Yaaaa köfteli tarif ilgi alanım hem hamarat hem de beceriklidir benim Zeynebiim kocaman öptüm :))
YanıtlaSilCanım Derinim!:)
SilBitanesin sen!
Ağzım sulandı
YanıtlaSil